797_2160_1920x1583_U_100_Original ratio

De bewoners van de Valetonflat  Tuindorp Oost in Utrecht hadden de ambitie om hun woningen te verduurzamen.  GvK Bouwmanagement is gevonden als geschikte partij om de plannen vorm te geven.  GvK Bouwmanagement en Van Swaay hebben door een goede jarenlange samenwerking al verschillende verduurzamingsprojecten naar tevredenheid gerealiseerd en zo is ook de samenwerking voor dit verduurzamingsproject tussen Bouwbedrijf Van Swaay en GvK Bouwmanagement tot stand gekomen.

Inmiddels hebben er verschillende aanpassingen plaatsgevonden, zoals puien isoleren en oude stalen kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met HR+++glas met roosters. De werkzaamheden zijn gerealiseerd met behulp van onze Bi-Energy Hybride elektrische aangedreven verreiker.

Door vakmanschap en betrokkenheid van onze medewerkers is het allemaal op tijd gerealiseerd, zodat de bewoners nu kunnen genieten van een verduurzaamde en energiezuinige woning, waardoor het woongenot aanzienlijk is verhoogd.

Elias 15 def
Afbeelding1
Prent Voormalige Elias Beeckman Kazerne t
Afbeelding1

De voormalige kazernegebouwen van de landmacht zijn gebouwd eind jaren ’30 en jaren ’40 van de vorige eeuw. Inmiddels wordt het volledige kazerneterrein ingericht als nieuw woongebied.

Van Swaay verkoopt en transformeert het monumentale gebouw 5 tot acht duurzame stadswoningen, waarbij enkele van de originele cellen worden behouden als handige bergingen voor de toekomstige bewoners.

Gebouw 8 wordt getransformeerd tot een sfeervolle horecalocatie, een ideale ontmoetingsplek voor buurtbewoners, wandelaars, fietsers en andere bezoekers die genieten van de prachtige natuur van De Veluwe. Van Swaay zorgt ervoor dat dit pand duurzaam wordt opgeknapt en in zijn oude glorie wordt hersteld, waardoor een harmonieuze mix van historie en hedendaagse stijl ontstaat. Van Swaay Ontwikkelen en Bouwen zet zich in voor projecten die niet alleen het verleden eren maar ook een duurzame toekomst omarmen, met oog voor detail en kwaliteit.


update:

Verkoopevent is op maandag 24 juni om 17:00 uur op locatie Elias Beeckmanlaan 31 te Ede

Hierbij zijn de makelaars van Ditters Makelaars en de projectontwikkelaar van Van Swaay Ontwikkelen & Bouwen aanwezig om vragen te beantwoorden of om verdere toelichting te geven.

Graag tot ziens op maandag 24 juni!

Mouterijnoort

De ‘oude Mouterij’ én de scholen Diedenoort en Pantarijn bepaalden jarenlang het gezicht van deze locatie dichtbij het centrum van Wageningen. De rijke historie werd een bron van inspiratie voor de ontwikkelaars Van Swaay Projectontwikkeling en VolkerWessels Vastgoed, architecten en stedenbouwkundigen. Zij ontwierpen een woonwijk waar hedendaagse woonwensen en wooncomfort centraal staan, en behielden daarbij de unieke, karakteristieke en vooral gemoedelijke en intieme sfeer van weleer. Mouterijnoort ligt dicht bij het stadshart van Wageningen. Alles wat de stad zo uniek, compleet en gezellig maakt, bevindt zich op loopafstand van Mouterijnoort. Een geweldige plek dus om te wonen. In Mouterijnoort wordt sinds een aantal jaar al met veel plezier gewoond.

Historie

Mouterijnoort is een locatie vol historie. Een uniek aspect van deze woonwijk is de voormalige bierbrouwerij, die sinds de 19e eeuw gevestigd was op de hoek van de Beatrixlaan en Churchillweg. Vanwege de industriële uitstraling en historisch karakter zijn drie gebouwen van het oude fabriekscomplex bewaard gebleven. Dit zijn het Brouwershuis (de voormalige directeurswoning uit 1864), het tegenovergelegen laboratorium en de Kuiperij (gebouwd in 1899). Een fraai deel van de historie van Wageningen is onderdeel van project Mouterijnoort en blijft zichtbaar bewaard voor de toekomst. Circa  150 eengezins woningen en 180 studentenkamers/studio’s liggen in deze rijke historische omgeving waar de voormalige brouwerijgebouwen harmonieus gecombineerd worden met de nieuwbouw van Mouterijnoort.

Samenwerking

Mouterijnoort is een gezamenlijk ontwikkelinitiatief van VolkerWessels Vastgoed, Van Swaay Ontwikkelen en Bouwen en de gemeente Wageningen die de locatie op risico tot ontwikkeling gebracht hebben. De woningen zijn gerealiseerd voor gezinnen in de particuliere koopsector en de middeldure huursector. Daarnaast heeft studentenhuisvester Idealis een aantal (on)zelfstandige studentenkamers van de ontwikkelaars afgenomen waardoor er een mooie levendige mix van bewoners in het gebied is ontstaan. De ontwikkeling en realisatie heeft een lange doorlooptijd van ca. 18 jaar gekend. Aan het prachtige eindresultaat zie je dat niet af.

Ontwerp

De woningbouw is ontworpen door MIX Architectuur uit Ede, architecten Reinier Ubels en Silvester Klomp hebben de woningen ontworpen. Bouwbedrijf van Swaay uit Wageningen en bouwbedrijf VeluwezoomVerkerk uit Zevenaar hebben de bouw gerealiseerd.

Eigentijds karakter

Het ontwerp kenmerkt zich door een eigentijds karakter, soms monumentaal, soms jaren 30 stijl, soms statig, soms modern. Voor elk wat wils en toch veel samenhang.

De woningen zijn duurzaam ontworpen met veel extra duurzame componenten die de nieuwe eigenaren zelf konden bepalen. Extra’s als PV panelen, gasloos, hogere isolatieschil etc. zijn veelvuldig toegepast.

Anno 2020 is het project afgerond.