
In de Groene Grens van Veenendaal heeft Bouwbedrijf in opdracht van een particuliere opdrachtgever deze prachtige energieneutrale BENG villa in een bouwteam gerealiseerd. Door het toepassen van hoogwaardige isolatiematerialen en duurzaam beproefde technische installaties zoals een luchtwater warmtepomp en PV-zonnepanelen wordt bespaard op energielasten.
Ook deze villa is onder het Van Swaay ‘klantgericht’ thema gerealiseerd, mede daardoor wordt een huis voor haar bewoners een “thuis”
In 2020 heeft Van Swaay in samenwerking met GvK Bouwmanagement in opdracht van de VVE de daken van het appartementencomplex verduurzaamd. De bestaande dakbedekking werd verwijderd, nieuwe dakisolatie en nieuwe dakpannen zijn aangebracht. Aansluitend zijn de daken voorzien van PV-zonnepanelen zodat het gebouw duurzaam de toekomst in kan. Met deze HR-investering heeft de VVE haar woningbezit met beperkte investering waardevast onderhouden en het wooncomfort verhoogd.
Immers, Van Swaay stelt: Gebouwen moeten goed onderhouden worden, anders leveren ze in op leefbaarheid, representativiteit, maar vooral aan waarde. Daarnaast speelt energiezuinigheid ook een grote rol.
Van Swaay staat klaar voor iedere onderhoudsklus van particulier tot zakelijk en van klein tot groot. Waarbij duurzaamheid centraal staat, ook als het gaat om onderhoud, renovatie of een verbouwing. Van Swaay is niet voor niets FSC en KOMO gecertificeerd, met aandacht voor natuur en milieu.
In 2019 heeft Van Swaay in het waterrijke Breukeleveen aan de Herenweg in bouwteam met een particuliere opdrachtgever een luxueuze BENG villa mogen realiseren. Midden in het drassige veengebied hebben we een onderheide bouwplaats ingericht om vervolgens deze prachtige villa te realiseren.
Het moderne ontwerp van CéGé architectuur wordt gekenmerkt door duurzaamheid waarbij in 2017 reeds de BENG uitgangspunten gehanteerd zijn. Hoogwaardige gevel- en dakisolaties, lucht-water warmtepomp, ruime luchtdichting en een dakbedekking van zonnepanelen zijn in deze nieuwbouwwoning de basis voor de realisatie van de BENG. Het prachtige resultaat spreekt voor zich.
Van Swaay ontwikkelen en bouwen heeft aan de locatie Oude Arnhemseweg, aan de rand van Lunteren een voormalig “boerenerf” aangekocht en deze herontwikkeld tot woonlocatie. Op het erf zijn de voormalige opstallen gesloopt, de bodem geschoond en een tweetal energieneutrale woningen gebouwd. Uiteindelijk zijn de woningen verkocht aan particuliere opdrachtgevers. Dit ontwerp is van DBL-architectenbureau Lunteren.
Dit volledig eigentijds ontwerp is in bouwteamverband door Bouwbedrijf van Swaay gebouwd.
Duurzaamheid, met aandacht voor natuur en milieu is een belangrijke ambitie voor nu en in de toekomst. Optimale logistieke planning, oog voor duurzaamheid en materiaalgebruik spelen hierin een rol. De opdracht voor de bouw van de energieneutrale woning aan de Oude Arnhemseweg vormde voor Van Swaay, dan ook de perfecte combinatie.
Bij de bouw van deze energieneutrale woning zijn de BENG eisen toegepast. De moderne energiezuinige installatie is tevens uitgebreid met een lucht-waterwarmtepomp. Met deze nieuwe villa kunnen de tevreden opdrachtgevers jaren van hun woongenot genieten.
De locatie in Lunteren is uniek gelegen. Daarnaast mag het nieuwe ontwerp van DBL architectenbureau , zeker ook uniek genoemd worden. Veel houten onderdelen kenmerken de woning. De houten gevel-delen zijn bij Van Swaay in eigen timmerfabriek gemaakt van duurzaam geproduceerd hout. Dit gaf de architect de mogelijkheid om net even buiten de standaard detaillering te ontwerpen.
Het royale pannendak op de klassiek detailleerde houtconstructie geeft de woning een klassiek uiterlijk. Ook de bijgebouwen zijn op soortgelijke bouwwijze gebouwd. Een prachtige royale energieneutrale woning op het platteland aan de rand van de Veluwe.
Het realiseren van steeds meer energieneutrale woningen sluit naadloos aan op onze ambitie. Door alle moderne toepassingen kunnen ook deze tevreden opdrachtgevers de komende jaren comfortabel en duurzaam wonen.
Ook deze villa is onder het Van Swaay ‘klantgericht’ thema gerealiseerd, mede daardoor wordt een huis voor haar bewoners een “thuis”
Bouwbedrijf Van Swaay heeft eind 2020 in opdracht van Gemeente Ede voor de VGGM de nieuwe brandweerpost van Bennekom gerealiseerd. De brandweerpost is gebouwd als transformatie van de bestaande gymzaal. Aan de hand van het strakke Programma van Eisen, dat bij de bouw van brandweergebouwen toegepast wordt, is dit unieke en moderne ontwerp gemaakt. Een prachtig en energieneutraal gebouwd ontwerp dat het dorpscentrum weer levendiger maakt.
Energieneutraal bouwen met bestaande bouwdelen
Voor de energieneutrale bouw van de brandweerpost is circulair gebruik gemaakt van bestaande bouwdelen. Zoals houtskeletbouw elementen en innovatieve installatie onderdelen. Met de inachtneming van de BENG eisen is de moderne brandweerpost klaar voor de toekomst. Voor Bouwbedrijf van Swaay lagen er diverse uitdagingen tijdens de energieneutrale bouw van dit complexe project. Korte doorlooptijden, weinig ruimte en midden in het dorpscentrum met veel publiek en omwonenden. Daarbij verschillende disciplines die in het energie neutrale bouwproces haar eigen verantwoording en inbreng hebben.
Toepassing van hoogwaardige materialen
Passend bij de BENG energie-normen van 2021 is er bij de bouw gekozen voor het toepassen van hoogwaardige materialen zoals:
Hierbij zijn de houtskeletwanden zelf geproduceerd en afkomstig uit onze eigen Van Swaay timmerfabriek. Met de inachtneming van de BENG eisen is er een duurzaam en modern gebouw gemaakt na een energieneutraal bouwproces.
Onderscheiden met energieneutraal bouwen
Bij Bouwbedrijf Van Swaay draait alles om vakmanschap en uitdaging. Voor onze medewerkers creëren we een optimale en stabiele werkomgeving waarin ze worden uitgedaagd tot persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en eigen verantwoording. Met de oplevering van weer een energieneutraal bouwproject weet Van Swaay zich als duurzaam aannemersbedrijf en projectontwikkelaar weer goed te onderscheiden. “Altijd fijn om bij oplevering en ingebruikname te constateren dat zowel opdrachtgever, gebruiker en architect zich positief uitlaten over het eindresultaat”