https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/11/waterlelie-veenendaal-015A9154-Edit-HD-640x480.jpg
_waterlelie veenendaal 015A9154-Edit -HD
_waterlelie veenendaal 015A9155-Edit -HD
_waterlelie veenendaal 015A9158 -HD
_waterlelie veenendaal 015A9159 -HD
_waterlelie veenendaal 015A9160 -HD
_waterlelie veenendaal 015A9161 -HD
_waterlelie veenendaal 015A9162 -HD
_waterlelie veenendaal 015A9163 -HD

In de Groene Grens van Veenendaal heeft Bouwbedrijf in opdracht van een particuliere opdrachtgever deze prachtige energieneutrale BENG villa in een bouwteam gerealiseerd. Door het toepassen van hoogwaardige isolatiematerialen en duurzaam beproefde technische installaties zoals een luchtwater warmtepomp en PV-zonnepanelen wordt bespaard op energielasten.

Ook deze villa is onder het Van Swaay ‘klantgericht’ thema gerealiseerd, mede daardoor wordt een huis voor haar bewoners een “thuis”

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/11/Graslaan-Arnhem-DJI_0053-640x480.jpg
Graslaan Arnhem 015A3601
DCIM100MEDIADJI_0053.JPG

In 2020 heeft Van Swaay in samenwerking met GvK Bouwmanagement in opdracht van de VVE de daken van het appartementencomplex verduurzaamd. De bestaande dakbedekking werd verwijderd, nieuwe dakisolatie en nieuwe dakpannen zijn aangebracht. Aansluitend zijn de daken voorzien van PV-zonnepanelen zodat het gebouw duurzaam de toekomst in kan. Met deze HR-investering heeft de VVE haar woningbezit met beperkte investering waardevast onderhouden en het wooncomfort verhoogd.

Immers, Van Swaay stelt: Gebouwen moeten goed onderhouden worden, anders leveren ze in op leefbaarheid, representativiteit, maar vooral aan waarde. Daarnaast speelt energiezuinigheid ook een grote rol.

Van Swaay staat klaar voor iedere onderhoudsklus van particulier tot  zakelijk en van klein tot groot. Waarbij duurzaamheid centraal staat, ook als het gaat om onderhoud, renovatie of een verbouwing. Van Swaay is niet voor niets FSC en KOMO gecertificeerd, met aandacht voor natuur en milieu.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/10/015A9032_1-HD-640x480.jpg
015A9037_1 -HD
015A9035_1 -HD
015A9030_1 -HD
015A9032_1 -HD

In 2019 heeft Van Swaay in het waterrijke Breukeleveen aan de Herenweg in bouwteam met een particuliere opdrachtgever een luxueuze BENG villa mogen realiseren. Midden in het drassige veengebied hebben we een onderheide bouwplaats ingericht om vervolgens deze prachtige villa te realiseren.

Het moderne ontwerp van CéGé architectuur wordt gekenmerkt door duurzaamheid waarbij in 2017 reeds de BENG uitgangspunten gehanteerd zijn. Hoogwaardige gevel- en dakisolaties, lucht-water warmtepomp, ruime luchtdichting en een dakbedekking van zonnepanelen zijn in deze nieuwbouwwoning de basis voor de realisatie van de BENG. Het prachtige resultaat spreekt voor zich.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/10/CJ-Blaauwstraat-Wageningen3-640x480.jpg
CJ Blaauwstraat Wageningen3
CJ Blaauwstraat Wageningen
CJ Blaauwstraat Wageningen2
CJ Blaauwstraat Wageningen4
De afgelopen tijd heeft Van Swaay Ontwikkelen en Bouwen de woonwensen van haar klanten vertaald naar een nieuw ’thuis’. Zo geven wij invulling aan klantgericht bouwen met de focus op kwaliteit. In de regio FoodValley zijn recentelijk door Van Swaay twee individuele, op maat gebouwde, duurzame BENG woningen opgeleverd. Dit keer aan de rand van Petenbos-Rhenen en in Wageningen.
Op het eerste oog ziet u wellicht weinig gelijkenissen tussen deze projecten. Niets is minder waar, beide projecten zijn uniek als ontwerp te noemen, en zijn voor beide families een onderneming op zich. Wij worden er blij van daarbij een rol te mogen spelen om hun ‘woondroom’ tot werkelijkheid te maken. Voor de opdrachtgevers een droom die uitkomt, voor ons dagelijks werk waarbij ook emotie komt kijken. Mooi dat wij daar een steentje aan mogen bijdragen.
Qua ontwerp twee verschillende villa’s, qua Duurzaamheid eenzelfde opgave en resultaat: een BENG woning, super duurzaam, kwalitatief duurzame bouwmaterialen, innovatief en comfortabel warmwatersysteem. Bijna 0-energiegebruik. Betaalbaar en beproefd bouwsystematiek.
Duurzaamheid heeft een steeds grotere rol in onze samenleving. Steeds meer mensen beseffen dat we zuinig en op een duurzame manier moeten omgaan met onze aarde.
Voor Van Swaay Ontwikkelen en Bouwen betekent duurzaamheid verantwoord bouwen en verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst, met alle aandacht voor natuur en milieu.
Met onze opdrachtgevers zijn wij trots op het eindresultaat!
https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/04/015A0997_x1080_-640x480.jpg

Energieneutraal woonhuis aan de Oude Arnhemseweg Lunteren

Van Swaay ontwikkelen en bouwen heeft aan de locatie Oude Arnhemseweg, aan de rand van Lunteren een voormalig “boerenerf” aangekocht en deze herontwikkeld tot woonlocatie. Op het erf zijn de voormalige opstallen gesloopt, de bodem geschoond en een tweetal energieneutrale  woningen gebouwd. Uiteindelijk zijn de woningen verkocht aan particuliere opdrachtgevers. Dit ontwerp is van DBL-architectenbureau Lunteren.

Dit volledig eigentijds ontwerp is in bouwteamverband door Bouwbedrijf van Swaay gebouwd.

Aandacht voor natuur en milieu

Duurzaamheid, met aandacht voor natuur en milieu is een belangrijke ambitie voor nu en in de toekomst. Optimale logistieke planning, oog voor duurzaamheid en materiaalgebruik spelen hierin een rol. De opdracht voor de bouw van de energieneutrale woning aan de Oude Arnhemseweg vormde voor Van Swaay, dan ook de perfecte combinatie.

Toepassen BENG Eisen in energieneutrale woning

Bij de bouw van deze energieneutrale woning  zijn de BENG eisen toegepast. De moderne energiezuinige installatie is tevens uitgebreid met een lucht-waterwarmtepomp. Met deze nieuwe villa kunnen de tevreden opdrachtgevers jaren van hun woongenot genieten.

Uniek en energieneutrale woning

De locatie in Lunteren is uniek gelegen. Daarnaast mag het nieuwe ontwerp van DBL architectenbureau , zeker ook uniek genoemd worden. Veel houten onderdelen kenmerken de woning. De houten gevel-delen zijn bij Van Swaay in eigen timmerfabriek gemaakt van duurzaam geproduceerd hout. Dit gaf de architect de mogelijkheid om net even buiten de standaard detaillering te ontwerpen.

Het royale pannendak op de klassiek detailleerde houtconstructie geeft de woning een klassiek uiterlijk. Ook de bijgebouwen zijn op soortgelijke bouwwijze gebouwd. Een prachtige royale energieneutrale woning op het platteland aan de rand van de Veluwe.

Comfortabel en duurzaam wonen

Het realiseren van steeds meer energieneutrale woningen sluit naadloos aan op onze ambitie. Door alle moderne toepassingen kunnen ook deze tevreden opdrachtgevers de komende jaren comfortabel en duurzaam wonen.

Ook deze villa is onder het Van Swaay ‘klantgericht’ thema gerealiseerd, mede daardoor wordt een huis voor haar bewoners een “thuis”

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/04/MJ0A0766-640x480.jpg

Brandweerpost Bennekom energieneutraal gebouwd

Bouwbedrijf Van Swaay heeft eind 2020 in opdracht van Gemeente Ede voor de VGGM de nieuwe brandweerpost van Bennekom gerealiseerd. De brandweerpost is gebouwd als transformatie van de bestaande gymzaal. Aan de hand van het strakke Programma van Eisen, dat bij de bouw van brandweergebouwen toegepast wordt, is dit unieke en moderne ontwerp gemaakt. Een prachtig en energieneutraal gebouwd ontwerp dat het dorpscentrum weer levendiger maakt.

Energieneutraal bouwen met bestaande bouwdelen

Voor de energieneutrale bouw van de brandweerpost is circulair gebruik gemaakt van bestaande bouwdelen. Zoals houtskeletbouw elementen en innovatieve installatie onderdelen. Met de inachtneming van de BENG eisen is de moderne brandweerpost klaar voor de toekomst. Voor Bouwbedrijf van Swaay lagen er diverse uitdagingen tijdens de energieneutrale bouw van dit complexe project. Korte doorlooptijden, weinig ruimte en midden in het dorpscentrum met veel publiek en omwonenden. Daarbij verschillende disciplines die in het energie neutrale bouwproces haar eigen verantwoording en inbreng hebben.

Toepassing van hoogwaardige materialen
Passend bij de BENG energie-normen van 2021 is er bij de bouw gekozen voor het toepassen van hoogwaardige materialen zoals:

  • Isolatiematerialen in de houtskelet wanden
  • Stucgevelisolatie
  • Dakisolatie

Hierbij zijn de houtskeletwanden zelf geproduceerd en afkomstig uit onze eigen Van Swaay timmerfabriek. Met de inachtneming van de BENG eisen is er een duurzaam en modern gebouw gemaakt na een energieneutraal bouwproces.

Onderscheiden met energieneutraal bouwen

Bij Bouwbedrijf Van Swaay draait alles om vakmanschap en uitdaging. Voor onze medewerkers creëren we een optimale en stabiele werkomgeving waarin ze worden uitgedaagd tot persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en eigen verantwoording. Met de oplevering van weer een energieneutraal bouwproject weet Van Swaay zich als duurzaam aannemersbedrijf en projectontwikkelaar weer goed te onderscheiden. “Altijd fijn om bij oplevering en ingebruikname te constateren dat zowel opdrachtgever, gebruiker en architect zich positief uitlaten over het eindresultaat”