Bouw van nieuw Gezondheidscentrum Bellestein in Ede is gestart

donderdag 12 november 2020

Een mooi en eigentijds gebouw

Wim van Veldhuizen, directeur van Van Swaay Ontwikkelen & Bouwen, is in zijn nopjes dat de bouwwerkzaamheden deze week gestart zijn. “Het was een project met een flinke aanloop, maar ik ben erg blij dat we nu echt aan het bouwen zijn. AAArchitecten heeft een mooi gezondheidscentrum ontworpen dat echt een verrijking is voor Bellestein. De nieuwbouw gaat ongeveer een jaar duren, daarna kunnen alle praktijkhouders verhuizen naar hun nieuwe werkplek. Als de verhuizingen achter de rug zijn gaan we het huidige -verouderde- gezondheidscentrum deels slopen en renoveren voor nieuwe winkel- en bedrijfsruimten. Met deze investering en opknapbeurt is Bellestein straks weer helemaal klaar voor de toekomst.”

Wachten wordt beloond

In april 2020 heeft de Edese gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan voor Gezondheidscentrum Bellestein vastgesteld. Na ruim 13 jaar praten en overleggen werd eindelijk groen licht gegeven voor de realisatie van het nieuwe gezondheidscentrum. Voor de praktijkhouders werd het lange wachten daarmee beloond. Eén van de huisartsen: “We zijn erg blij dat we straks onze intrek kunnen nemen in het nieuwe gezondheidscentrum. Voor zowel onze cliënten als alle medewerkers een hele vooruitgang. Moderne, ruime en lichte behandelkamers, goede wachtruimtes, en een fijn en gezond werkklimaat. En niet onbelangrijk deze tijd, een coronaproof gebouw! En erg fijn dat we alle “zorg” disciplines onder één dak hebben.”

Samenwerking tussen gemeente, winkeliers en buurtbewoners

Bij de totstandkoming van het bestemmingsplan bleek dat het plan op een aantal punten nog verbeterd kon worden. Dankzij het committent van een aantal winkeliers, buurtbewoners, vastgoedeigenaren en de gemeente Ede wordt de inrichting van het openbaar gebied aangepast naar de huidige wensen. Dit leidt tot veilige bereikbaarheid voor bezoekers en leveranciers, meer groen, en meer ruimte voor wandelaars en fietsers. Wethouder De Pater: “Door intensief contact van de gemeente met de bewoners en winkeliers is weer eens bewezen hoe ontzettend belangrijk het is om met elkaar te praten, in plaats van over elkaar. Ondanks behoorlijk verschillende standpunten zijn we er samen in geslaagd om een goede verkeersoplossing te bedenken. Super dat het nieuwe gezondheidscentrum nu eindelijk gebouwd wordt!

Jaar:
2019