Transformatie en nieuwbouw energieneutrale villa Wageningen

Energieneutraal woonhuis aan het Papenpad

Van Swaay ontwikkelen en bouwen heeft een energieneutraal woonhuis gebouwd. Dit hebben zij gedaan  in opdracht van particuliere opdrachtgever in Wageningen- Hoog. In samenwerking met  LAM Architects

De bestaande jaren 60 bungalow is tot op de vloer op de begane grond gesloopt. Daarna werd het volgens een volledig eigentijds ontwerp opnieuw in bouwteamverband gebouwd.

Aandacht voor natuur en milieu

Duurzaamheid, met aandacht voor natuur en milieu is een belangrijke ambitie voor nu en in de toekomst. Optimale logistieke planning, oog voor duurzaamheid en materiaalgebruik spelen hierin een rol. De opdracht voor de bouw van dit energieneutrale woonhuis aan het Papenpad vormde voor Van Swaay, dan ook de perfecte combinatie.

Toepassen BENG Eisen

Bij de bouw van dit energieneutrale woonhuis zijn de BENG eisen toegepast. Bij de bouw is veel gebruik gemaakt van circulair toepasbare bouwmaterialen. De moderne energiezuinige installatie is tevens uitgebreid met een bodemwarmtepomp. Met deze woningtransformatie kunnen de tevreden opdrachtgevers weer jaren van hun woongenot genieten.

 

Uniek ontwerp

De locatie in Wageningen – Hoog, is uniek gelegen. Daarnaast mag het nieuwe ontwerp van LAM Architects , zeker ook uniek genoemd worden. Veel transparante onderdelen kenmerken de woning. De houten gevel-delen zijn bij Van Swaay in eigen timmerfabriek gemaakt van duurzaam geproduceerd hout. Dit gaf de architect de mogelijkheid om net even buiten de standaard detaillering te ontwerpen.

Het metalen dak ‘zwevend’ op een moderne en uniek detailleerde staalconstructie geeft de woning een modern uiterlijk. Ook de bijgebouwen en houten terras-vlonders zijn op soortgelijke bouwwijze vernieuwd. Een combinatie van staal en onbehandeld duurzaam geproduceerd hout maken de buitenzijde af.

Hoge kwaliteitsnorm

Kort samengevat is dit project een buiten standaard bouwproject waar een hoge kwaliteitsnorm voor BENG en duurzaam-bouwen toegepast is. Geweldig leuk om te doen. Keer op keer een uitdaging om binnen de gestelde eisen zoals budget, BENG eisen, tijdspad een tevreden opdrachtgever te houden.

Jaar:
2019
Wageningen:
Papenpad
Architect:
LAM architects bna