Transformatie Brandweerpost Bennekom

Brandweerpost Bennekom energieneutraal gebouwd

Bouwbedrijf Van Swaay heeft eind 2020 in opdracht van Gemeente Ede voor de VGGM de nieuwe brandweerpost van Bennekom gerealiseerd. De brandweerpost is gebouwd als transformatie van de bestaande gymzaal. Aan de hand van het strakke Programma van Eisen, dat bij de bouw van brandweergebouwen toegepast wordt, is dit unieke en moderne ontwerp gemaakt. Een prachtig en energieneutraal gebouwd ontwerp dat het dorpscentrum weer levendiger maakt.

Energieneutraal bouwen met bestaande bouwdelen

Voor de energieneutrale bouw van de brandweerpost is circulair gebruik gemaakt van bestaande bouwdelen. Zoals houtskeletbouw elementen en innovatieve installatie onderdelen. Met de inachtneming van de BENG eisen is de moderne brandweerpost klaar voor de toekomst. Voor Bouwbedrijf van Swaay lagen er diverse uitdagingen tijdens de energieneutrale bouw van dit complexe project. Korte doorlooptijden, weinig ruimte en midden in het dorpscentrum met veel publiek en omwonenden. Daarbij verschillende disciplines die in het energie neutrale bouwproces haar eigen verantwoording en inbreng hebben.

Toepassing van hoogwaardige materialen
Passend bij de BENG energie-normen van 2021 is er bij de bouw gekozen voor het toepassen van hoogwaardige materialen zoals:

  • Isolatiematerialen in de houtskelet wanden
  • Stucgevelisolatie
  • Dakisolatie

Hierbij zijn de houtskeletwanden zelf geproduceerd en afkomstig uit onze eigen Van Swaay timmerfabriek. Met de inachtneming van de BENG eisen is er een duurzaam en modern gebouw gemaakt na een energieneutraal bouwproces.

Onderscheiden met energieneutraal bouwen

Bij Bouwbedrijf Van Swaay draait alles om vakmanschap en uitdaging. Voor onze medewerkers creëren we een optimale en stabiele werkomgeving waarin ze worden uitgedaagd tot persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en eigen verantwoording. Met de oplevering van weer een energieneutraal bouwproject weet Van Swaay zich als duurzaam aannemersbedrijf en projectontwikkelaar weer goed te onderscheiden. “Altijd fijn om bij oplevering en ingebruikname te constateren dat zowel opdrachtgever, gebruiker en architect zich positief uitlaten over het eindresultaat”

Jaar:
2021