Van Swaay bouwt nieuw Seven Oceans Simulatorcentrum MARIN

april 29, 2022by Frits Hogewoning

Van Swaay bouwt nieuw Seven Oceans Simulatorcentrum MARIN

Wageningen, 29 april 2022

Van Swaay gaat het nieuwe Seven Oceans Simulatorcentrum (SOSc) van MARIN bouwen.

Beide partijen ondertekenden daarvoor vrijdag 22 april het bouwcontract.
In augustus dit jaar gaat de eerste paal de grond in op het MARIN terrein aan de Haagsteeg in Wageningen. In februari 2024 moet deze belangrijke nieuwe faciliteit voor de Nederlandse maritieme sector operationeel zijn. Het Seven Oceans Simulatorcentrum wordt wereldwijd een unieke digitale en virtuele testfaciliteit waarin de mens centraal staat. Het biedt bijzondere mogelijkheden om de werkelijkheid op zee realistisch te simuleren met onder meer bewegingsplatforms, bolvormige simulatoren voor rondom zicht en virtual, augmented en mixed reality. Het vernieuwende ontwerp van het gebouw werd gemaakt door SW architecten uit Wageningen.

Bas Buchner, directeur MARIN: ‘Met dit nieuwe simulatorcentrum willen we maritieme operaties veiliger en efficiënter maken met de meest realistische simulatie van hoe mensen, schepen, constructies en omgeving op elkaar reageren. Het is mooi om dit belangrijke project samen met Wageningse ondernemers te doen.’

Wim van Veldhuizen en Egbert Koudijs, directie Bouwbedrijf van Swaay: ”Van Swaay heeft al vele jaren ervaring met het bouwen van uitdagende bouwprojecten. Zowel traditionele, duurzame als innovatieve bouwwerken staan op onze referentielijst. Mooi om te zien dat MARIN voor regionale ondernemingen kiest en Van Swaay inzet bij de realisatie van haar duurzame ambities. Onze referenties en onze wijze van samenwerken die zich kenmerkt door persoonlijke aanpak en korte lijnen om tot een duurzaam resultaat te komen heeft ook hier geleid tot de basis van deze opdracht.”