Project Cunerahof Rhenen (2)

januari 30, 2022by Frits Hogewoning

Project Cunerahof Rhenen (2)

Bouwbedrijf van Swaay is in het historische centrum van Rhenen met de bouw van 11 woningen gestart, het project heet Cunerahof.

Het project, ontworpen door Synargio architecten, ligt aan de Hofstraat en Servetstraat. De uitstraling sluit perfect aan bij het stadse karakter van de omliggende woningen. Ook deze 11 woningen zullen wij duurzaam realiseren, voorzien van warmtepomp en zonnepanelen.  Daarmee voldoen ze aan de nieuwe energieprestatie eisen (BENG). Een prachtig project in het mooie Rhenen, waarbij duurzaamheid en harmonie voorop staan.

 

Logistieke uitdaging

Het bouwen bínnen de historische binnenstad van Rhenen wordt vooral gekenmerkt door de logistieke moeilijkheidsgraad én het bouwen in een bebouwde en bewoonde omgeving. Uitvoerder Jacob van de Westeringh zegt: “Alle bouwmaterialen en prefab onderdelen moeten ‘just in time’ op de krappe bouwplaats worden geleverd. Daarbij proberen we mogelijke overlast voor de omgeving tot een minimum te beperken. De smalle binnenstraatjes vragen om kleinere vrachtwagens en dat geeft weer meer transporten. Ook worden bouwmaterialen tijdelijk opgeslagen op externe locaties om vervolgens tijdig aan te leveren. Alles bij elkaar een hele organisatie. Bouwbedrijf van Swaay heeft hier ervaring mee en zal het project succesvol opleveren.”