Meer dan 40 jaar bij Van Swaay

december 22, 2021by Frits Hogewoning

Meer dan 40 jaar bij Van Swaay

Michiel van Wijk is alweer ruim 40 jaar in dienst bij Van Swaay. We hebben vorig jaar zijn jubileum gevierd.

Michiel kijkt terug: “Ik heb veel zien veranderen in de bouw. Van ambachtelijk bouwen destijds, naar modern duurzaam bouwen nu”. “Maar weet je wat niet is veranderd bij Van Swaay: Het fijne contact met collega’s, de directie toen en de directie nu.”

Bouwbedrijf Van Swaay is een echt familiebedrijf. Je begon bij Arnold en Arnold van Swaaij als bazen en leermeesters, nu werk je met Wim en Egbert als werkgevers. Michiel: “Inderdaad andere personen, maar wat blijft is de altijd fijne familiesfeer. Korte lijnen, hands on, iedereen die elkaar kent en naar elkaar omkijkt. Op z’n tijd een borrel, een feestje, en lief en leed delen we samen”.

Michiel is een animator in het organiseren van een uitje en voetbalpool met verloting. En de vraagbaak voor het bedrijf. Je kent alle collega’s, en je weet wat/waar ze wat doen.
Vraag aan Michiel: Je bent een oudere werknemer, maar nog steeds kun je goed mee. Waar zit hem dat in; ben jij zo sterk of heeft Van Swaay jouw werk op je af kunnen stemmen? “Van mijn ouders heb ik een gezonde dosis arbeidsethos gekregen, jaren buiten op de sportvelden gelopen, altijd bezig, aan het werk. Maar het werk in het magazijn en buitenopslag op de heftruck heeft wel meegeholpen om het werk lichter te maken waardoor ik het prima vol kan houden én er veel plezier in heb. Dat komt vooral door het fijne contact met collega’s en het buiten bezig zijn”.

Michiel kijkt vooruit: “Als mijn gezondheid meewerkt wil ik graag tot augustus 2030 bij Van Swaay blijven werken. Na 50 jaar zou dat een mooie mijlpaal zijn”

Mooi hè!