Van Swaay maakt leerlingen enthousiast

september 15, 2023by Frits Hogewoning

Op 5 september hebben een aantal studenten en docenten van Technova College te Ede een presentatie over houtskeletbouw bijgewoond, gegeven door onze werkvoorbereider/uitvoerder timmerfabriek Gerjan van Eck. Na de presentatie is een bouwplaats van bouwbedrijf Kreeft, CSG het Streek en de timmerfabriek van Van Swaay bezocht, waarin de mogelijkheid werd geboden om zelf te zien hoe het proces van houtskeletbouw van begin tot eind verloopt. Met als doel de leerlingen enthousiast te maken over deze innovatieve bouwmethode.

Houtskeletbouw is sneller en efficiënter dan conventioneel bouwen. Doordat het in de fabriek wordt geproduceerd, kunnen ze snel en makkelijk op de bouwplaats worden gemonteerd. Dit verkort de bouwtijd aanzienlijk en zorgt voor minder overlast op locatie. Daarnaast is houtskeletbouw een meer duurzame bouwmethode. Hout is een hernieuwbaar materiaal en heeft een veel lagere CO2-uitstoot dan beton en staal. Bovendien zorgt het isolerend vermogen van hout ervoor dat gebouwen energiezuiniger zijn, wat bijdraagt aan het verminderen van het energieverbruik en de CO2-voetafdruk.

De studenten én docenten gingen na deze middag enthousiast gemaakt door onze medewerkers vol inspiratie en nieuwe kennis over duurzame-houtskeletbouw huiswaarts