Van Swaay Projectontwikkeling 15 jaar actief in de regio

september 30, 2021by vanswaay

Om een beter inzicht te geven van waar Van Swaay Projectontwikkeling voor staat en wat er de afgelopen 15 jaar gerealiseerd is hebben wij directeur Wim Van Veldhuizen gevraagd naar zijn verhaal.

Samen met Wim blikken we terug op 15 jaar projectontwikkeling bij van Swaay en deelt hij zijn kijk op de toekomst.

Benieuwd naar het volledige verhaal van Wim?

Van Swaay Projectontwikkeling BV bestaat 15 jaar. WvV blikt terug en vooruit.

Projecten ontwikkelen is een bijzonder vak in de bouw en vastgoedwereld. Er zijn tal van ondernemers die zich met projectontwikkeling bezighouden. Beleggers, Corporaties en financiële instellingen voor haar eigen portefeuille, snelle handelaren die speculatief locaties kopen en lucratief doorverkopen, maar ook ontwikkelende bouwers die naast hun bouwactiviteiten projectontwikkeling doen voor behoefte aan haar eigen bouwproductie.

Van Swaay Projectontwikkeling heeft een plaats verworven bij de laatst genoemde tak. “Wij zijn een partij die als een stabiele, degelijke en betrouwbare club met lef genoemd wil worden” Bij onze projecten wordt een hoge mate van empathie voor de omgeving, verantwoord omgaan met financiële en kwalitatieve randvoorwaarden en maatschappelijk opgave. “Risico nemen is oké, maar een nuchtere kijk op rendement en risicospreiding hoort daar wel bij”. Daarbij jagen wij samenwerking met overheid, ontwerpers, financiële instellingen en collega ontwikkelaars/bouwers aan. Wij werken graag samen!

Bouwprojecten ontwikkelen is geduld oefenen. Project Mouterijnoort heeft een looptijd van ca. 20 jaar. Bellestein in Ede heeft ook haar 12,5 jaar jubileum gehaald. In Scherpenzeel gaat het project straks ook de 15 jaar aantikken. Dat lijkt best lang, maar het zijn allemaal ook complexe locaties waar heel veel stakeholders betrokken zijn en vooral willen meedenken.

Onze projecten lopen uiteen van een enkele woning tot woningbouwprojecten tot 250 woningen en appartementen. En alles wat daar tussen zit. Soms als gedelegeerd opdrachtgever maar meestal risicodragend. Verantwoordelijk vanaf initiatieffase tot en met oplevering aan de eindgebruiker.

Van Swaay Projectontwikkeling staat voor samenwerken. ‘Samenwerken’ is vaak een sleutel tot succes, ontwikkelen kun je niet alleen. Er zijn heel veel partijen bij betrekken uit tal van disciplines. Bestuurders vanuit de Overheid, eindafnemers en gebruikers, financierder’s, ontwerpers, bouwers, omwonenden, teveel om op te noemen. Wij gaan daar goed mee om, geven aandacht aan de omgeving en zoeken bij elk project de best passende partners en adviseurs bij het project. Veelal kiezen we de samenwerking met specialisten uit ons direct netwerk en regio, net zoals wij vaak vanuit ons netwerk bij locaties betrokken worden.

Veelzijdig en betrouwbaar

Of het nu een woningbouwproject betreft of de ontwikkeling van een gezondheidscentrum, luxe hotel en theater we kunnen het. De kennis die we bij het ene project opdoen, nemen we weer meer mee naar het andere. Een waardevolle kruisbestuiving.

We zijn teamspelers die de lead nemen. Wij zetten de koers uit die wordt gevaren en onze bemanning zetten de zeilen afgestemd op het weertype zodat we elke keer weer als team averij en schipbreuk voorkomen en in de juiste haven aanleggen.

Dat we al sinds 2006 een gewaardeerde gerespecteerde ontwikkelaar zijn, komt doordat we onze afspraken nakomen. Lukt alles dan altijd? Nee, zeker niet. Maar dan communiceren we daarover en zitten we zelf op de blaren en belasten onze partners daar niet mee. Anno 2021 is de vastgoedmarkt weer anders dan 2006, wat echter blijft: zeg wat je doet, doe wat je zegt.

Dat doen we vooral in de regio FoodValley. Er zijn projecten in Ede, Heteren, Veenendaal, Wageningen en Scherpenzeel in uitvoering danwel in voorbereiding. En dat doen we ook graag voor en met U.