Seven Oceans Simulatorcentrum (Marin)

MJ0A4792-CR3_DxO_DeepPRIMEXD

Bouwbedrijf Van Swaay bouwt in Wageningen het meest innovatieve en duurzame nieuwe Seven Oceans Simulatorcentrum (SOSc) van opdrachtgever MARIN. In augustus 2022 gaat de eerste paal de grond in op het MARIN-terrein aan de Haagsteeg in Wageningen. In februari 2024 moet deze belangrijke nieuwe faciliteit voor de Nederlandse maritieme sector operationeel zijn.

Het Seven Oceans Simulatorcentrum wordt wereldwijd een unieke digitale en virtuele testfaciliteit waarin de mens centraal staat. Het biedt bijzondere mogelijkheden om de werkelijkheid op zee realistisch te simuleren met onder meer bewegingsplatforms, bolvormige simulatoren voor rondom zicht en virtual, augmented en mixed reality. Het vernieuwende ontwerp van het gebouw werd gemaakt door SWAA architecten en adviseurs uit Wageningen.

Met dit nieuwe simulatorcentrum wil MARIN maritieme operaties veiliger en efficiënter maken met de meest realistische simulatie van hoe mensen, schepen, constructies en omgeving op elkaar reageren. Het is mooi dat Van Swaay dit belangrijke project samen met Wageningse ondernemers doet.

Van Swaay heeft al vele jaren ervaring met het bouwen van uitdagende bouwprojecten. Zowel traditionele, duurzame als innovatieve bouwwerken staan op onze referentielijst. Mooi om te zien dat MARIN voor regionale ondernemingen kiest en Van Swaay inzet bij de realisatie van haar duurzame ambities. Onze referenties en onze wijze van samenwerken die zich kenmerkt door persoonlijke aanpak en korte lijnen om tot een duurzaam resultaat te komen heeft ook hier geleid tot de basis van deze opdracht.

copyright MARIN

Jaar :
2022