Nieuwbouwijk Mouterijnoort is afgerond

juni 10, 2021by vanswaay

Van Swaay Projectontwikkeling heeft in samenwerking met VolkerWessels Vastgoed de ontwikkeling van een hedendaagse nieuwbouwwijk gerealiseerd. In deze wijk staan de woonwensen en het wooncomfort van de bewoners centraal. Het ontwerp kenmerkt zich door een eigentijds karakter, met een mix van monumentaal en een jaren dertig stijl.

π— π—Όπ˜‚π˜π—²π—Ώπ—Ώπ—Άπ—·π—»π—Όπ—Όπ—Ώπ˜
Mouterijnoort is een locatie vol historie. Een uniek aspect van deze nieuwbouw woonwijk is de voormalige bierbrouwerij, die sinds de 19e eeuw gevestigd was op de hoek van de Beatrixlaan en Churchillweg. Vanwege de industriΓ«le uitstraling en historisch karakter zijn drie gebouwen van het oude fabriekscomplex bewaard gebleven.

Er zijn uiteindelijk door ondernemingen Bouwbedrijf van Swaay en Veluwezoom Verkerk Bouw 150 eengezinswoningen en 180 studentenkamers en studio’s gebouwd. Deze woningen zijn duurzaam ontworpen met veel extra duurzame componenten die de nieuwe eigenaren zelf konden bepalen.