https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2022/01/015A5170-640x480.png
015A5149-bewerkt
015A5151
015A5153
015A5160
015A5164
015A5170
015A5174
015A5180
015A5185
015A5188
015A5196
015A5199
015A5206
015A5212

Energieneutraal woonhuis aan de Oude Arnhemseweg Lunteren

Van Swaay ontwikkelen en bouwen heeft aan de locatie Oude Arnhemseweg, aan de rand van Lunteren een voormalig “boerenerf” aangekocht en deze herontwikkeld tot woonlocatie. Op het erf zijn de voormalige opstallen gesloopt, de bodem geschoond en een tweetal energieneutrale  woningen gebouwd. Uiteindelijk zijn de woningen verkocht aan particuliere opdrachtgevers. Dit ontwerp is van Bekhuis en Kleinjan architecten uit Wierden.

Dit volledig eigentijds ontwerp is in bouwteamverband door Bouwbedrijf van Swaay gebouwd.

Aandacht voor natuur en milieu

Duurzaamheid, met aandacht voor natuur en milieu is een belangrijke ambitie voor nu en in de toekomst. Optimale logistieke planning, oog voor duurzaamheid en duurzaam materiaalgebruik spelen hierin een rol. De opdracht voor de bouw van de energieneutrale woning aan de Oude Arnhemseweg vormde voor Van Swaay, dan ook de perfecte combinatie.

Toepassen BENG Eisen in energieneutrale woning

Bij de bouw van deze energieneutrale woning zijn de BENG eisen toegepast. De moderne energiezuinige installatie is tevens uitgebreid met een lucht-waterwarmtepomp en PV panelen. Het rendement/opbrengst van de PV panelen is ruimschoots voldoende om de gebruiksenergie op te wekken.  Met deze nieuwe villa kunnen de tevreden opdrachtgevers jaren van hun woongenot genieten.

Uniek en energieneutrale woning

De locatie in Lunteren is uniek gelegen. Daarnaast mag het nieuwe ontwerp van Bekhuis en Kleinjan, zeker ook uniek genoemd worden. Veel houten onderdelen kenmerken de woning. De houten gevel-delen zijn bij Van Swaay in eigen timmerfabriek gemaakt van duurzaam geproduceerd hout, waaronder Accoya hout. Dit gaf de architect de mogelijkheid om net even buiten de standaard detaillering te ontwerpen.

Het royale rietendak op de klassiek detailleerde houtconstructie geeft de woning een klassiek én modern uiterlijk. Ook de bijgebouwen zijn op soortgelijke bouwwijze gebouwd. Een prachtige royale energieneutrale woning op het platteland aan de rand van de Veluwe.

Comfortabel en duurzaam wonen

Het realiseren van steeds meer energieneutrale woningen sluit naadloos aan op onze ambitie. Door alle moderne toepassingen kunnen ook deze tevreden opdrachtgevers de komende jaren comfortabel en duurzaam wonen.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/11/waterlelie-veenendaal-015A9154-Edit-HD-640x480.jpg
_waterlelie veenendaal 015A9154-Edit -HD
_waterlelie veenendaal 015A9155-Edit -HD
_waterlelie veenendaal 015A9158 -HD
_waterlelie veenendaal 015A9159 -HD
_waterlelie veenendaal 015A9160 -HD
_waterlelie veenendaal 015A9161 -HD
_waterlelie veenendaal 015A9162 -HD
_waterlelie veenendaal 015A9163 -HD

In de Groene Grens van Veenendaal heeft Bouwbedrijf in opdracht van een particuliere opdrachtgever deze prachtige energieneutrale BENG villa in een bouwteam gerealiseerd. Door het toepassen van hoogwaardige isolatiematerialen en duurzaam beproefde technische installaties zoals een luchtwater warmtepomp en PV-zonnepanelen wordt bespaard op energielasten.

Ook deze villa is onder het Van Swaay ‘klantgericht’ thema gerealiseerd, mede daardoor wordt een huis voor haar bewoners een “thuis”

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/11/Graslaan-Arnhem-DJI_0053-640x480.jpg
Graslaan Arnhem 015A3601
DCIM100MEDIADJI_0053.JPG

In 2020 heeft Van Swaay in samenwerking met GvK Bouwmanagement in opdracht van de VVE de daken van het appartementencomplex verduurzaamd. De bestaande dakbedekking werd verwijderd, nieuwe dakisolatie en nieuwe dakpannen zijn aangebracht. Aansluitend zijn de daken voorzien van PV-zonnepanelen zodat het gebouw duurzaam de toekomst in kan. Met deze HR-investering heeft de VVE haar woningbezit met beperkte investering waardevast onderhouden en het wooncomfort verhoogd.

Immers, Van Swaay stelt: Gebouwen moeten goed onderhouden worden, anders leveren ze in op leefbaarheid, representativiteit, maar vooral aan waarde. Daarnaast speelt energiezuinigheid ook een grote rol.

Van Swaay staat klaar voor iedere onderhoudsklus van particulier tot  zakelijk en van klein tot groot. Waarbij duurzaamheid centraal staat, ook als het gaat om onderhoud, renovatie of een verbouwing. Van Swaay is niet voor niets FSC en KOMO gecertificeerd, met aandacht voor natuur en milieu.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/10/Oogsthof3-1-640x480.jpg
Oogsthof Kesteren 015A7052-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7054-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7055-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7056-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7057-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7058
Oogsthof Kesteren 015A7059
Oogsthof Kesteren 015A7060-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7061
Oogsthof Kesteren 015A7062
Oogsthof Kesteren 015A7063
Oogsthof Kesteren 015A7064-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7066
Oogsthof Kesteren 015A7067
Oogsthof Kesteren 015A7068-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7070

In 2018-2019 heeft Van Swaay Projectontwikkeling in samenwerking mat Van der Ley Projectontwikkeling in het Betuwse dorp Kesteren op een binnenstedelijke aan de Overste J.M. Kolffstraat gelegen een voormalig landbouwmechanisatie bedrijfslocatie voor eigen rekening en risico 15 duurzame woningen ontwikkeld. Bouwbedrijf van Swaay BV heeft deze mix van 8 levensloopbestendige-, 1 vrijstaande en 6 twee-onder-een-kap woningen onder architectuur van STATT na verkoop tot volle tevredenheid van de kopers gerealiseerd. Kenmerkend voor deze woningen zijn de vrije indeelbaarheid, traditionele baksteenarchitectuur met een ingetogen en herkenbare detaillering, en eigentijdse uitstraling.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/10/015A9032_1-HD-640x480.jpg
015A9037_1 -HD
015A9035_1 -HD
015A9030_1 -HD
015A9032_1 -HD

In 2019 heeft Van Swaay in het waterrijke Breukeleveen aan de Herenweg in bouwteam met een particuliere opdrachtgever een luxueuze BENG villa mogen realiseren. Midden in het drassige veengebied hebben we een onderheide bouwplaats ingericht om vervolgens deze prachtige villa te realiseren.

Het moderne ontwerp van CéGé architectuur wordt gekenmerkt door duurzaamheid waarbij in 2017 reeds de BENG uitgangspunten gehanteerd zijn. Hoogwaardige gevel- en dakisolaties, lucht-water warmtepomp, ruime luchtdichting en een dakbedekking van zonnepanelen zijn in deze nieuwbouwwoning de basis voor de realisatie van de BENG. Het prachtige resultaat spreekt voor zich.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/10/kerk-achterberg2-1-640x480.jpg
kerk achterberg2
kerk achterberg1
kerk achterberg
kerk achterberg 10
kerk achterberg 11
kerk achterberg 12

In 2016 heeft Van Swaay aan de Boslandweg in Achterberg (Rhenen) in bouwteam met de bouwcommissie in opdracht van de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland te Achterberg de nieuwbouw van het kerkgebouw mogen realiseren. Deze klassieke schuurkerk onder architectuur van Huls architecten is gelegen tegen de flanken van de Grebbeberg.