Nieuwbouw klassieke BENG villa Lunteren

Energieneutraal woonhuis aan de Oude Arnhemseweg Lunteren

Van Swaay ontwikkelen en bouwen heeft aan de locatie Oude Arnhemseweg, aan de rand van Lunteren een voormalig “boerenerf” aangekocht en deze herontwikkeld tot woonlocatie. Op het erf zijn de voormalige opstallen gesloopt, de bodem geschoond en een tweetal energieneutrale  woningen gebouwd. Uiteindelijk zijn de woningen verkocht aan particuliere opdrachtgevers. Dit ontwerp is van DBL-architectenbureau Lunteren.

Dit volledig eigentijds ontwerp is in bouwteamverband door Bouwbedrijf van Swaay gebouwd.

Aandacht voor natuur en milieu

Duurzaamheid, met aandacht voor natuur en milieu is een belangrijke ambitie voor nu en in de toekomst. Optimale logistieke planning, oog voor duurzaamheid en materiaalgebruik spelen hierin een rol. De opdracht voor de bouw van de energieneutrale woning aan de Oude Arnhemseweg vormde voor Van Swaay, dan ook de perfecte combinatie.

Toepassen BENG Eisen in energieneutrale woning

Bij de bouw van deze energieneutrale woning  zijn de BENG eisen toegepast. De moderne energiezuinige installatie is tevens uitgebreid met een lucht-waterwarmtepomp. Met deze nieuwe villa kunnen de tevreden opdrachtgevers jaren van hun woongenot genieten.

Uniek en energieneutrale woning

De locatie in Lunteren is uniek gelegen. Daarnaast mag het nieuwe ontwerp van DBL architectenbureau , zeker ook uniek genoemd worden. Veel houten onderdelen kenmerken de woning. De houten gevel-delen zijn bij Van Swaay in eigen timmerfabriek gemaakt van duurzaam geproduceerd hout. Dit gaf de architect de mogelijkheid om net even buiten de standaard detaillering te ontwerpen.

Het royale pannendak op de klassiek detailleerde houtconstructie geeft de woning een klassiek uiterlijk. Ook de bijgebouwen zijn op soortgelijke bouwwijze gebouwd. Een prachtige royale energieneutrale woning op het platteland aan de rand van de Veluwe.

Comfortabel en duurzaam wonen

Het realiseren van steeds meer energieneutrale woningen sluit naadloos aan op onze ambitie. Door alle moderne toepassingen kunnen ook deze tevreden opdrachtgevers de komende jaren comfortabel en duurzaam wonen.

Ook deze villa is onder het Van Swaay ‘klantgericht’ thema gerealiseerd, mede daardoor wordt een huis voor haar bewoners een “thuis”

Jaar:
2021
Categorie:
Projectontwikkeling