https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2022/01/015A5170-640x480.png
015A5149-bewerkt
015A5151
015A5153
015A5160
015A5164
015A5170
015A5174
015A5180
015A5185
015A5188
015A5196
015A5199
015A5206
015A5212

Energieneutraal woonhuis aan de Oude Arnhemseweg Lunteren

Van Swaay ontwikkelen en bouwen heeft aan de locatie Oude Arnhemseweg, aan de rand van Lunteren een voormalig “boerenerf” aangekocht en deze herontwikkeld tot woonlocatie. Op het erf zijn de voormalige opstallen gesloopt, de bodem geschoond en een tweetal energieneutrale  woningen gebouwd. Uiteindelijk zijn de woningen verkocht aan particuliere opdrachtgevers. Dit ontwerp is van Bekhuis en Kleinjan architecten uit Wierden.

Dit volledig eigentijds ontwerp is in bouwteamverband door Bouwbedrijf van Swaay gebouwd.

Aandacht voor natuur en milieu

Duurzaamheid, met aandacht voor natuur en milieu is een belangrijke ambitie voor nu en in de toekomst. Optimale logistieke planning, oog voor duurzaamheid en duurzaam materiaalgebruik spelen hierin een rol. De opdracht voor de bouw van de energieneutrale woning aan de Oude Arnhemseweg vormde voor Van Swaay, dan ook de perfecte combinatie.

Toepassen BENG Eisen in energieneutrale woning

Bij de bouw van deze energieneutrale woning zijn de BENG eisen toegepast. De moderne energiezuinige installatie is tevens uitgebreid met een lucht-waterwarmtepomp en PV panelen. Het rendement/opbrengst van de PV panelen is ruimschoots voldoende om de gebruiksenergie op te wekken.  Met deze nieuwe villa kunnen de tevreden opdrachtgevers jaren van hun woongenot genieten.

Uniek en energieneutrale woning

De locatie in Lunteren is uniek gelegen. Daarnaast mag het nieuwe ontwerp van Bekhuis en Kleinjan, zeker ook uniek genoemd worden. Veel houten onderdelen kenmerken de woning. De houten gevel-delen zijn bij Van Swaay in eigen timmerfabriek gemaakt van duurzaam geproduceerd hout, waaronder Accoya hout. Dit gaf de architect de mogelijkheid om net even buiten de standaard detaillering te ontwerpen.

Het royale rietendak op de klassiek detailleerde houtconstructie geeft de woning een klassiek én modern uiterlijk. Ook de bijgebouwen zijn op soortgelijke bouwwijze gebouwd. Een prachtige royale energieneutrale woning op het platteland aan de rand van de Veluwe.

Comfortabel en duurzaam wonen

Het realiseren van steeds meer energieneutrale woningen sluit naadloos aan op onze ambitie. Door alle moderne toepassingen kunnen ook deze tevreden opdrachtgevers de komende jaren comfortabel en duurzaam wonen.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/10/Oogsthof3-1-640x480.jpg
Oogsthof Kesteren 015A7052-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7054-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7055-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7056-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7057-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7058
Oogsthof Kesteren 015A7059
Oogsthof Kesteren 015A7060-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7061
Oogsthof Kesteren 015A7062
Oogsthof Kesteren 015A7063
Oogsthof Kesteren 015A7064-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7066
Oogsthof Kesteren 015A7067
Oogsthof Kesteren 015A7068-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7070

In 2018-2019 heeft Van Swaay Projectontwikkeling in samenwerking mat Van der Ley Projectontwikkeling in het Betuwse dorp Kesteren op een binnenstedelijke aan de Overste J.M. Kolffstraat gelegen een voormalig landbouwmechanisatie bedrijfslocatie voor eigen rekening en risico 15 duurzame woningen ontwikkeld. Bouwbedrijf van Swaay BV heeft deze mix van 8 levensloopbestendige-, 1 vrijstaande en 6 twee-onder-een-kap woningen onder architectuur van STATT na verkoop tot volle tevredenheid van de kopers gerealiseerd. Kenmerkend voor deze woningen zijn de vrije indeelbaarheid, traditionele baksteenarchitectuur met een ingetogen en herkenbare detaillering, en eigentijdse uitstraling.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/11/015A2311_1620x1080_-640x480.jpg
015A2259_1620x1080_
015A2261_1620x1080_
015A2262_1620x1080_
015A2266_1620x1080_
015A2267_1620x1080_
015A2292_1620x1080_
015A2302_1620x1080_
015A2306_1620x1080_
015A2311_1620x1080_
015A2317_1620x1080_

Binnen de samenwerking Combinatie Mouterijnoort met VolkerWessels Vastgoed BV heeft Van Swaay Projectontwikkeling BV in 2018 voor eigen rekening en risico de nieuwbouw van Studentenhuisvesting De Mouterij ontwikkeld. Deze ontwikkeling in een mix van 176 zelfstandige en onzelfstandige studentenkamers is na turn-key oplevering overgedragen aan de Wageningse studentenhuisvester Idealis. Dit studentencomplex naar een ontwerp van MIX Architecten kenmerkt zich door eigentijds gevelmetselwerk met reliëf en diverse verschillende metselwerkverbanden. Gevelpanelen met decorprint van mout, graan, gerst-aren én de schuimkraag aan de gevelranden maken een fraaie knipoog naar de oude mouterij en brouwerij die jarenlang op de locatie gestaan heeft. Gebouwtechnisch kenmerkt het door Bouwbedrijf van Swaay gebouwde studentencomplex zich door de verhoogde isolatienorm in gevels en daken. Verder dragen de robuust gekozen bouwmaterialen bij aan een beheersbare exploitatie. De daken zijn voorzien van PV-zonnepanelen.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/10/64564543-640x480.jpg
Petenbos4
Petenbos3
Petenbos2
Petenbos1
Petenbos
𝗣𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁𝗶𝗴 𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗮𝗺 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗯𝗼𝘂𝘄𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗰𝘁 𝗛𝗲𝘁 𝗣𝗲𝘁𝗲𝗻𝗯𝗼𝘀 𝗩𝗲𝗲𝗻𝗲𝗻𝗱𝗮𝗮𝗹

In Veenendaal heeft Van Swaay Projectontwikkeling in samenwerking met de Gemeente Veenendaal en Gemeente Rhenen 27 duurzame woningen op mooie kavels, naast het Prattenburgse bos ontwikkeld. Sinds februari 2019 is dit project van start gegaan en 20 oktober 2020 is het opgeleverd.

𝗔𝗿𝗰𝗵𝗶𝘁𝗲𝗰𝘁𝘂𝘂𝗿

De architectuur van de woningen is een eigentijdse variant van de klassieke jaren ’30-stijl en deze laatste nieuwbouw ligt aan het ‘Prattenburgse’ bos en vlakbij recreatiegebied Kwintelooyen.
Deze comfortabele woningen in het Petenbos zijn duurzaam ontwikkeld en gasloos en hebben warmtepompen en zonnepanelen. De kopers van dit project hadden dan ook een duidelijke ambitie op het gebied van duurzaam wonen. Van Swaay heeft daarom de samenwerking gezocht met Suntech Energy om de kopers op dit gebied ook van goed advies en vakmanschap te voorzien.

𝗜𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲 𝗯𝗲𝘄𝗼𝗻𝗲𝗿 𝗸𝗿𝗲𝗲𝗴 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗼𝗻𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗮𝗱𝘃𝗶𝗲𝘀 𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗼𝗳𝗳𝗲𝗿𝘁𝗲 𝗼𝗽 𝗺𝗮𝗮𝘁!

Het Petenbos is met deze energiezuinige woningen een prachtige aanvulling op de reeds bestaande wijk geworden. Daar zijn we als Van Swaay Ontwikkelen en Bouwen trots op.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2020/08/gezondsheidscentrum-bellestein-MJ0A0231-640x480.jpg

Bouw van nieuw Gezondheidscentrum Bellestein in Ede is gestart

donderdag 12 november 2020

Een mooi en eigentijds gebouw

Wim van Veldhuizen, directeur van Van Swaay Ontwikkelen & Bouwen, is in zijn nopjes dat de bouwwerkzaamheden deze week gestart zijn. “Het was een project met een flinke aanloop, maar ik ben erg blij dat we nu echt aan het bouwen zijn. AAArchitecten heeft een mooi gezondheidscentrum ontworpen dat echt een verrijking is voor Bellestein. De nieuwbouw gaat ongeveer een jaar duren, daarna kunnen alle praktijkhouders verhuizen naar hun nieuwe werkplek. Als de verhuizingen achter de rug zijn gaan we het huidige -verouderde- gezondheidscentrum deels slopen en renoveren voor nieuwe winkel- en bedrijfsruimten. Met deze investering en opknapbeurt is Bellestein straks weer helemaal klaar voor de toekomst.”

Wachten wordt beloond

In april 2020 heeft de Edese gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan voor Gezondheidscentrum Bellestein vastgesteld. Na ruim 13 jaar praten en overleggen werd eindelijk groen licht gegeven voor de realisatie van het nieuwe gezondheidscentrum. Voor de praktijkhouders werd het lange wachten daarmee beloond. Eén van de huisartsen: “We zijn erg blij dat we straks onze intrek kunnen nemen in het nieuwe gezondheidscentrum. Voor zowel onze cliënten als alle medewerkers een hele vooruitgang. Moderne, ruime en lichte behandelkamers, goede wachtruimtes, en een fijn en gezond werkklimaat. En niet onbelangrijk deze tijd, een coronaproof gebouw! En erg fijn dat we alle “zorg” disciplines onder één dak hebben.”

Samenwerking tussen gemeente, winkeliers en buurtbewoners

Bij de totstandkoming van het bestemmingsplan bleek dat het plan op een aantal punten nog verbeterd kon worden. Dankzij het committent van een aantal winkeliers, buurtbewoners, vastgoedeigenaren en de gemeente Ede wordt de inrichting van het openbaar gebied aangepast naar de huidige wensen. Dit leidt tot veilige bereikbaarheid voor bezoekers en leveranciers, meer groen, en meer ruimte voor wandelaars en fietsers. Wethouder De Pater: “Door intensief contact van de gemeente met de bewoners en winkeliers is weer eens bewezen hoe ontzettend belangrijk het is om met elkaar te praten, in plaats van over elkaar. Ondanks behoorlijk verschillende standpunten zijn we er samen in geslaagd om een goede verkeersoplossing te bedenken. Super dat het nieuwe gezondheidscentrum nu eindelijk gebouwd wordt!