https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/10/Oogsthof3-1-640x480.jpg
Oogsthof Kesteren 015A7052-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7054-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7055-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7056-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7057-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7058
Oogsthof Kesteren 015A7059
Oogsthof Kesteren 015A7060-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7061
Oogsthof Kesteren 015A7062
Oogsthof Kesteren 015A7063
Oogsthof Kesteren 015A7064-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7066
Oogsthof Kesteren 015A7067
Oogsthof Kesteren 015A7068-bewerkt
Oogsthof Kesteren 015A7070

In 2018-2019 heeft Van Swaay Projectontwikkeling in samenwerking mat Van der Ley Projectontwikkeling in het Betuwse dorp Kesteren op een binnenstedelijke aan de Overste J.M. Kolffstraat gelegen een voormalig landbouwmechanisatie bedrijfslocatie voor eigen rekening en risico 15 duurzame woningen ontwikkeld. Bouwbedrijf van Swaay BV heeft deze mix van 8 levensloopbestendige-, 1 vrijstaande en 6 twee-onder-een-kap woningen onder architectuur van STATT na verkoop tot volle tevredenheid van de kopers gerealiseerd. Kenmerkend voor deze woningen zijn de vrije indeelbaarheid, traditionele baksteenarchitectuur met een ingetogen en herkenbare detaillering, en eigentijdse uitstraling.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/10/kerk-achterberg2-1-640x480.jpg
kerk achterberg2
kerk achterberg1
kerk achterberg
kerk achterberg 10
kerk achterberg 11
kerk achterberg 12

In 2016 heeft Van Swaay aan de boslandweg in Achterberg (Rhenen) in bouwteam met de bouwcommissie in opdracht van de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland te Achterberg de nieuwbouw van het kerkgebouw mogen realiseren. Deze klassieke schuurkerk onder architectuur van Huls architecten is gelegen tegen de flanken van de grebbeberg.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/11/015A0797-Edit_1620x1080_-1-640x480.jpg
015A0797-Edit_1620x1080_
015A9489_1620x1080_
015A9494-final_1620x1080_
015A9498_1620x1080_
015A9513_1620x1080_
015A9536_1620x1080_
015A9541_1620x1080_
015A9551_1620x1080_
015A9552_1620x1080_
015A9555_1620x1080_
015A9560_1620x1080_

In 2020 heeft Van Swaay op het bedrijventerrein van Wageningen in bouwteam voor opdrachtgever Aurora Nederland BV het voormalige drukkerijgebouw getransformeerd tot een moderne faciliteit voor research en productie van diverse plantsoorten voor de farmaceutische industrie.

Onderzoeksruimten, kantoren en de gevels zijn gemoderniseerd en verduurzaamd onder architectuur van NEXIT architecten. Een prachtige duurzame transformatie waarmee weer aangetoond is dat een bedrijfspand van 40 jaar oud nog prima een zelfde periode exploitabel meekunnen gaan.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/11/015A2311_1620x1080_-640x480.jpg
015A2259_1620x1080_
015A2261_1620x1080_
015A2262_1620x1080_
015A2266_1620x1080_
015A2267_1620x1080_
015A2292_1620x1080_
015A2302_1620x1080_
015A2306_1620x1080_
015A2311_1620x1080_
015A2317_1620x1080_

Binnen de samenwerking Combinatie Mouterijnoort met VolkerWessels Vastgoed BV heeft Van Swaay Projectontwikkeling BV in 2018 voor eigen rekening en risico de nieuwbouw van Studentenhuisvesting De Mouterij ontwikkeld. Deze ontwikkeling in een mix van 176 zelfstandige en onzelfstandige studentenkamers is na turn-key oplevering overgedragen aan de Wageningse studentenhuisvester Idealis. Dit studentencomplex naar een ontwerp van MIX Architecten kenmerkt zich door eigentijds gevelmetselwerk met reliรซf en diverse verschillende metselwerkverbanden. Gevelpanelen met decorprint van mout, graan, gerst-aren รฉn de schuimkraag aan de gevelranden maken een fraaie knipoog naar de oude mouterij en brouwerij die jarenlang op de locatie gestaan heeft. Gebouwtechnisch kenmerkt het door Bouwbedrijf van Swaay gebouwde studentencomplex zich door de verhoogde isolatienorm in gevels en daken. Verder dragen de robuust gekozen bouwmaterialen bij aan een beheersbare exploitatie. De daken zijn voorzien van PV-zonnepanelen.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/10/64564543-640x480.jpg
Petenbos4
Petenbos3
Petenbos2
Petenbos1
Petenbos
๐—ฃ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ด ๐—ฑ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—ฎ๐—บ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฏ๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ท๐—ฒ๐—ฐ๐˜ ๐—›๐—ฒ๐˜ ๐—ฃ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ฏ๐—ผ๐˜€ ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ฎ๐—น

In Veenendaal heeft Van Swaay Projectontwikkeling in samenwerking met deย Gemeente Veenendaalย enย Gemeente Rhenenย 27 duurzame woningen op mooie kavels, naast het Prattenburgse bos ontwikkeld. Sinds februari 2019 is dit project van start gegaan en 20 oktober 2020 is het opgeleverd.

๐—”๐—ฟ๐—ฐ๐—ต๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐˜‚๐˜‚๐—ฟ

De architectuur van de woningen is een eigentijdse variant van de klassieke jaren ’30-stijl en deze laatste nieuwbouw ligt aan het ‘Prattenburgse’ bos en vlakbij recreatiegebied Kwintelooyen.
Deze comfortabele woningen in het Petenbos zijn duurzaam ontwikkeld en gasloos en hebben warmtepompen en zonnepanelen. De kopers van dit project hadden dan ook een duidelijke ambitie op het gebied van duurzaam wonen. Van Swaay heeft daarom de samenwerking gezocht metย Suntech Energyย om de kopers op dit gebied ook van goed advies en vakmanschap te voorzien.

๐—œ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜„๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ ๐—ธ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—ด ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ผ๐—ผ๐—ป๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฑ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ณ๐—ณ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฒ ๐—ผ๐—ฝ ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐˜!

Het Petenbos is met deze energiezuinige woningen een prachtige aanvulling op de reeds bestaande wijk geworden. Daar zijn we als Van Swaay Ontwikkelen en Bouwen trots op.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2021/04/015A3617-Pano-640x480.jpg
015A3622
015A3640
015A3620
015A3638

6 luxe stadsvillaโ€™s in Arnhem ontwikkeld via CPO project

Van Swaay heeft 6 luxe stadsvillaโ€™s aan de Rosendaalseweg Arnhem via een ย CPO project gerealiseerd. CPO is een ontwikkelvorm waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Zo zijn er ook drie initiatiefnemers gestart met het vormgeven van hun woonwensen aan de Rosendaalseweg in Arnhem. De bewoners hebben samen met een door hun gekozen architect een 6-tal woningen ontworpen.

CPO project met lange aanlooptijd

Het was een CPO project met een lange aanlooptijd. De individuele kopers hebben ruim de tijd genomen om zelf alle beslissingen te kunnen nemen om daarmee hun woondroom te kunnen realiseren. Deย  individuele stadsvillaโ€™s zijn gebouwd op een zogenoemd CPO initiatief. Waarbij de eerste drie initiatiefnemers gezamenlijk met een door hen gekozen architect de woningen ontworpen hebben. De prachtig gelegen percelen zijn door de gemeente Arnhem aan de initiatiefnemers verkocht. ย Hierna is er een samenwerking is ontstaan met Van Swaay ontstaan.

Aantrekken particuliere aantrekken

Vanuit deze samenwerking zijn er particuliere kopers aangetrokken voor de overige drie woningen. De zes CPO-eigenaren hebben samen met Van Swaay de gasloze woningen verder uitgewerkt en vervolgens gebouwd.

Realisatie individuele woonwensen door bouwen in CPO verband

Samen met Van Swaay zijn er voor de overige drie woningen particuliere kopers gevonden. De zes eigenaren hebben samen met Van Swaay de woningen verder uitgewerkt en tenslotte gebouwd. Iedere eigenaar heeft met dit mooie initiatief haar eigen individuele woonwensen kunnen realiseren. Stuk voor stuk prachtige stadsvillaโ€™s op een unieke plek. De villaโ€™s zijn intussen aan de trotse bewoners overgedragen.

Hoge kwaliteitsnorm

Kort samengevat is dit CPO project een buiten standaard bouwproject waar een hoge kwaliteitsnorm voor BENG en duurzaam-bouwen toegepast is. Geweldig leuk om samen met CPO opdrachtgevers te doen. Keer op keer een uitdaging om binnen de gestelde eisen zoals budget, BENG eisen, tijdspad een tevreden opdrachtgever te houden.

https://www.vanswaay.com/wp-content/uploads/2020/08/gezondsheidscentrum-bellestein-MJ0A0231-640x480.jpg

Bouw van nieuw Gezondheidscentrum Bellestein in Ede is gestart

donderdag 12 november 2020

Een mooi en eigentijds gebouw

Wim van Veldhuizen, directeur van Van Swaay Ontwikkelen & Bouwen, is in zijn nopjes dat de bouwwerkzaamheden deze week gestart zijn. โ€œHet was een project met een flinke aanloop, maar ik ben erg blij dat we nu echt aan het bouwen zijn. AAArchitecten heeft een mooi gezondheidscentrum ontworpen dat echt een verrijking is voor Bellestein. De nieuwbouw gaat ongeveer een jaar duren, daarna kunnen alle praktijkhouders verhuizen naar hun nieuwe werkplek. Als de verhuizingen achter de rug zijn gaan we het huidige -verouderde- gezondheidscentrum deels slopen en renoveren voor nieuwe winkel- en bedrijfsruimten. Met deze investering en opknapbeurt is Bellestein straks weer helemaal klaar voor de toekomst.โ€

Wachten wordt beloond

In april 2020 heeft de Edese gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan voor Gezondheidscentrum Bellestein vastgesteld. Na ruim 13 jaar praten en overleggen werd eindelijk groen licht gegeven voor de realisatie van het nieuwe gezondheidscentrum. Voor de praktijkhouders werd het lange wachten daarmee beloond. Eรฉn van de huisartsen: โ€œWe zijn erg blij dat we straks onze intrek kunnen nemen in het nieuwe gezondheidscentrum. Voor zowel onze cliรซnten als alle medewerkers een hele vooruitgang. Moderne, ruime en lichte behandelkamers, goede wachtruimtes, en een fijn en gezond werkklimaat. En niet onbelangrijk deze tijd, een coronaproof gebouw! En erg fijn dat we alle โ€œzorgโ€ disciplines onder รฉรฉn dak hebben.โ€

Samenwerking tussen gemeente, winkeliers en buurtbewoners

Bij de totstandkoming van het bestemmingsplan bleek dat het plan op een aantal punten nog verbeterd kon worden. Dankzij het committent van een aantal winkeliers, buurtbewoners, vastgoedeigenaren en de gemeente Ede wordt de inrichting van het openbaar gebied aangepast naar de huidige wensen. Dit leidt tot veilige bereikbaarheid voor bezoekers en leveranciers, meer groen, en meer ruimte voor wandelaars en fietsers. Wethouder De Pater: โ€œDoor intensief contact van de gemeente met de bewoners en winkeliers is weer eens bewezen hoe ontzettend belangrijk het is om met elkaar te praten, in plaats van over elkaar. Ondanks behoorlijk verschillende standpunten zijn we er samen in geslaagd om een goede verkeersoplossing te bedenken. Super dat het nieuwe gezondheidscentrum nu eindelijk gebouwd wordt!